Részletek
A méhek által begyűjtött virágpor egy rendkívül tápláló természetes szuperélelmiszer, amely számos egészségügyi előnnyel jár. Íme néhány ok, amiért érdemes fogyasztani:
1. Gazdag tápanyagforrás
A virágpor több mint 250 biológiailag aktív anyagot tartalmaz, köztük:
Fehérjéket (kb. 25-30%)
Aminosavakat (beleértve az esszenciálisakat is)
Vitaminokat (B-vitaminok, C-, D-, E-vitamin)
Ásványi anyagokat (vas, cink, szelén, magnézium)
Antioxidánsokat (flavonoidok, polifenolok)
2. Immunerősítő hatás
A virágpor természetes módon támogatja az immunrendszert, mivel gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.
3. Energetizáló és fáradtságcsökkentő
Mivel gazdag fehérjékben és B-vitaminokban, segíthet a fáradtság leküzdésében és növelheti az energiaszintet. Sportolók számára is hasznos, mert javíthatja a teljesítményt és a regenerációt.
4. Javíthatja az emésztést
A virágpor enzimeket és prebiotikumokat is tartalmaz, amelyek támogatják az emésztést és a bélflóra egészségét.
5. Allergiák enyhítése
Bár meglepőnek tűnhet, de kis adagban fogyasztva a helyi virágpor segíthet csökkenteni a szezonális allergiák tüneteit, mert hozzászoktatja a szervezetet az allergénekhez.
6. Szív- és érrendszeri védelem
A benne található antioxidánsok csökkenthetik az oxidatív stresszt és segíthetnek a koleszterinszint szabályozásában, ami hozzájárulhat a szív egészségéhez.
7. Hormonális egyensúly támogatása
Bizonyos fitonutriensek miatt a virágpor támogathatja a hormonális egyensúlyt, különösen menopauza idején vagy hormonális problémák esetén.
Hogyan fogyasszuk?
Nyersen (reggel éhgyomorra egy kanállal)
Joghurttal, müzlivel, turmixokkal
Mézben elkeverve
Fontos! Ha allergiás vagy érzékeny vagy a méhészeti termékekre, először kis adaggal érdemes kezdeni, hogy elkerüld az allergiás reakciókat.